ΣΕΛΗΝΙΤΕΣ

ξημέρωμα στη Νεραϊδόραχη


Η πλούσια ιστορία της περιοχής σε συνδυασμό με τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις ,αλλά και τις μυθολογικές αναφορές στην ευρύτερη περιοχή , μας δείχνουν πως έχουμε να κάνουμε με ένα χώρο εκδηλώσεις ευρείας δραστηριότητας
Ανθρώπινης ,γεωλογικής ,μα και φυσικού περιβάλλοντος ( χλωρίδας –πανίδας ).
·         Η αρχαιολογική σκαπάνη έχει φέρει στο φως στοιχεία ανθρώπινης παρουσίας ήδη από τη νεολιθική εποχή.
·         Ο ορεινός όγκος αποτελεί ένα υδρογεωλογικό σύστημα μεγάλης πολυπλοκότητας .Οι πολυάριθμες μικρές αλλά και μεγάλες πηγές οφείλουν την ύπαρξη τους στο μεγάλο όγκο υπόγειων νερών. Μια ακραία έκφραση τους είναι οι πηγές του ποταμού Λάδωνα όπου ένα ολόκληρο ποτάμι ξεκινά από ένα σημείο.
·         Η συχνή παρουσία της Άρτεμης σε μύθους της περιοχής , καθώς και το ιερό της στους Λουσούς , αλλά και οι άθλοι του Ηρακλή αναφορικά με ζώα (Κερυνητις έλαφος , Ερυμάνθιος κάπρος )μας δείχνουν μια περιοχή ύψιστης θηρευτικής σπουδαιότητας και ποικιλίας σε πανίδα.
·            Καρπός της ένωσης της Καλλιστώς (μοναδικής κόρης του γιου του Πελασγού Λυκάονα ) με το Δια ήταν ο Αρκάς ο οποίος είχε γιο τον Αζάνα , ενώ γιος του Αζάνα ήταν ο Κλείτωρ .
·         Μια σειρά μύθων θεωρούν τους Αρκάδες τους αρχαιότερους των Ελλήνων ,που υπήρχαν πριν εμφανιστεί η Σελήνη γι’αυτό αποκαλούνταν «Σεληνίτες» ή «Προσεληναίοι».    

σουρουπο στο αυγο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις